+36 20 473 17 27
Szakértő csapatunk gondoskodik róla

ADAS: Biztonságos vezetés a jövő technológiájával

Az ADAS vezetéstámogató rendszerek egyre elterjedtebbek a modern autókban, és jelentősen javítják a vezetés biztonságát és kényelmét. Ezek a rendszerek kamerák és radarok segítségével gyűjtenek információkat a jármű környezetéről, és ezek alapján automatizálják bizonyos vezetési feladatokat, mint például a sávváltást, a távolságtartást, a vészfékezést, a gyalogosfelismerést.

A mai járművekben elterjedt kamera alapú vezetéstámogató rendszerek alkalmazásával egyre összetettebb feladat lett a szélvédőcsere, mivel az új üveg beépítését követően a gépjárművekbe telepített multifunkciós kamerák kalibrálása elengedhetetlenné vált. 

Mi történik szélvédőcsere után?

A szélvédő cseréje befolyásolhatja a szélvédőn elhelyezett ADAS kamera beállítását, ami pontatlanságokhoz vezethet a rendszer működésében. Ezért a szélvédőcsere után mindenképp szükséges a kamera kalibrálása a pontos és megbízható működés érdekében.

Hogyan zajlik az ADAS kamera kalibrálása?

A kalibrálás során a szakértő csapatunk speciális kalibráló berendezést használ a kamera beállításainak ellenőrzésére és szükség szerinti finomhangolására. A folyamat precíz méréseken alapul, és biztosítja, hogy a kamera pontosan "lássa" a környezetet, és a megfelelő információkat továbbítsa az ADAS rendszernek.

Miért fontos a szélvédőn lévő kamera kalibrálása?

Mivel a fent említett kamerák rendkívül összetett, finomhangolt, speciális részei a gépjárműveknek, így kifogástalan működésük feltétele a szélvédők szerelését követő kalibráció. Ha ezt elhanyagoljuk a vezetéstámogató rendszerek még a gyári üvegek beépítését követően sem fognak megbízhatóan működni, mely balesethez vezethet. Így ezen művelet elvégzése mindenképp szükséges! 


A  kamera újrakalibrálása egy összetett folyamat. Speciális eszközökre és nem utolsó sorban szakértelemre van szükség a folyamat elvégzéséhez.

  • A kalibrált kamera pontosabb információkat szolgáltat az ADAS rendszernek, ami biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a vezetést
  • A kalibrálás megelőzi a balesetek kockázatát, ami a pontatlan ADAS működésből eredhet.
  • A kalibrált kamera hosszabbítja az ADAS rendszer élettartamát.
Ne bízza a véletlenre az ADAS kamera kalibrálását! Forduljon hozzánk bizalommal még ma!

Szakmai oklevél

 Vissza

Elérhetőségünk:

Horváth Edina
ügyvezető

Telefon:​ ​+36 20 473 17 27

Győr, Tompa u. 7.

Tel.: +36 20 203 7947

Mosonmagyaróvár, Bükk u. 8. 

Tel.: +36 30 820 5270